We proudly present… Robbert Fossen & Peter Struijk Band

Begin 2013 brachten ze hun CD ‘Clubbing’ uit, die is genomineerd voor de Dutch Blues Awards, categorie: Beste Blues CD van 2013. Een optreden wat je zeker niet mag missen.

De Band: Robbert Fossen, geboren te Haarlem in 1969, begon blueszanger in de jaren ’80. Weer later begon hij gitaar en harmonica te spelen. Robbert heeft veel optredens gedaan met onder andere A Crossroads Deal en The Robbert Fossen Blues Band. Tijdens zijn carrière heeft hij mogen spelen met bluesmuzikanten als John Primer, Tail Dragger, Chick Rodgers, Nick Holt, Charles Hayes, T Model Ford, Willie Kent en Magic Slim en zijn band The Teardrops. Robbert speelt Chicago Blues. Hij is beïnlvoed door Muddy Waters, Magic Slim, John Primer, Buddy Guy, Luther Johnson Jr. and Jerry Portnoy. Robbert is genomineerd voor The Dutch Blues Awards 2013 in de categorie ‘Best Vocalist’. November 2012 ‘verving’ Robbert zijn held Magic Slim wegens ziekte; hij deed deze show met Magic Slim’s band: The Teardrops.

Peter Struijk is geboren in Gouda en groeide op in Den Haag en omstreken. Als kind bezocht hij met zijn ouders de lokale jazzclubs, waar hij aanvankelijk een hekel aan, maar hij later leerde waarderen. Al jong begon Peter met piano spelen, maar toen zijn oudere broer hem een gitaar gaf, was een nieuwe liefde geboren. Nadat Peter in enkele lokale bluesbandjes speelde, is hij als zelfstandig muzikant, leraar en producer gaan werken. Zijn debuutalbum “Human Ways” heeft hij opgenomen met grootheden uit de Nederlandse blueswereld zoals Robbert Fossen, Little Boogie boy, Hammie van Hall, Peter van Zon en de legendarische Chicago Blues zanger Tail Dagger met wie hij ook vele malen het podium deelde in clubs in Chicago. Peter heeft zijn eigen recordlabel ‘Blueshine Records’.

Jan Markus is een ervaren muzikant. Hij speelt gitaar vanaf 1966. In 1970 trad hij als drummer op met zijn eerste bandje. Hij is tot 1985 als drummer actief geweest in verschillende bluesbands. Tot 2004 heeft hij in verschillende bands als (solo)gitarist gespeeld. Vanaf 2004 heeft hij zich volledig toegelegd op de bas. Helden voor Jan zijn Herman Deinum, Duke Robillard, Jimmy Vaughan, Eddy Clearwater, Memphis Slim, Albert Collins, Phillip Walker en nog wel meer. Eduard Nijenhuis drumt alles wat met blues te maken heeft. Strak tot in het bot en daarnaast bijzonder creatief. Zijn voorbeeld en held, Steve Gadd, heeft muzikaal een grote invloed op hem gehad. Door veel te spelen in binnen- en buitenland heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zo heeft hij onder andere samengewerkt met de band Hypnoclan (jazz-rock, afro beat) en doet hij veel studiowerk en theaterproducties. De muzikale loopbaan van Eduard is indrukwekkend. Eduard en Jan vormen de strakke ritmesectie achter Robbert en Peter en werken daarnaast als freelance ritmetandem, The Dynaflow, met andere muzikanten.