Texas Cannonballs featuring Dave Herrero

Zondag 15 november 2015, Zaal-café Thijssen, Vlierden

Texas Cannonballs featuring Dave Herrero besluiten hun tournee bij Keeping The Blues Alive

Tekst: Wil Wijnhoven

Foto’s: Wil Wijnhoven

Dave Herrero hebben we verleden seizoen al gezien bij Keeping The Blues Alive in Vlierden. Daar maakte hij een ontzettend goede indruk bij organisatie en het publiek. Zondag 15 november is hij weer te gast bij Keeping The Blues Alive in zaal Thijssen in Vlierden. Nu echter met Texas Cannonballs uit Austin, Texas. En dat belooft vuurwerk te worden met twee gitaristen in de personen van Hector Watt en Dave Herrero. En een muziekstijl die zich houdt tussen blues, R&R en garage rock. Texas Cannonballs featuring Dave Herrero (47 van 48)En als de eerste noot gespeeld wordt is het ook gelijk feest in de zaal en in een rap tempo vliegen ons de eerste nummers al om de oren. ‘Fly Away’ en ‘Hard Way’ zijn nummers van hun album “Texas Cannonballs” en beide van eigen hand. Dat neemt niet weg dat de band ook covers speelt van hun grote voorbeelden zoals van BB King. Met hun mix van blues, r&r, garagerock kost het hen geen moeite om de bezoekers op hun hand te krijgen. Omdat er in de regio veel te doen is op bluesgebied is het toch goed druk in de zaal en dat verhoogt de sfeer nog meer. Na pak weg een veertig minuten gespeeld te hebben, tijdens het nummer ‘Louisiana Man’ blijkt de snaredrum kaduuk te zijn en moet er snel een nieuwe opgetrommeld worden. Leo Gabriëls is degene die ervoor zorgt dat het feestje weer snel kan doorgaan. Dat betekent alleen maar een korte eerste set en een hele, hele lange tweede set. Met nog meer kracht zet de band in voor de tweede set en opent Hector Watt met ‘Texas Tumbleweed’ dat afkomstig is van hun debuutalbum. Een geweldig mooi nummer waarbij de gitaristen met elkaar duelleren. En probeer daar maar eens bij stil te blijven staan. Dat lukt je haast niet. Maar ja, wil je een strakke foto schieten, dan moet je wel. Wat me in de tweede set wel meer opvalt is de zang van Dave Herrero die beduidend beter en zuiverder is dan die van Hector. Maar daartegenover staat wel dat zijn stem meer doorleefd is. Misschien meer whiskey en sigaren gehad, who knows, who cares. Dat maakt verder eigenlijk ook niet zoveel uit want de zang is zodanig verdeeld dat de stemmen wel passen bij de nummers die zij voor hun rekening nemen.‘Hip Shake’ het wereldberoemde nummer wordt ook door de Texas Cannonballs vertolkt. Eeniets andere versie dan ik gewend ben van Bobby Mack maar deze versie doet er niet voor
onder.
Texas Cannonballs featuring Dave Herrero (2 van 3)Het spannende van het kwartet is dat ze met uptempo werk en zo nu en dan een ballad het publiek kunnen bespelen zoals het vlotte ‘Me And The Devil’ of ‘Cadillac’ waarin beide heren een toffe gitaarsolo neerzetten, afgewisseld met een ballad zoals het prachtige ‘All Lovin’ Feeling’.
Twee sets gaat het kwartet voor de volle 100% en spelen een onvergetelijk optreden zoals
zelden in Vlierden op de mat is gelegd.
En wegkomen zonder een toegift? No way…. Het uitzinnige publiek roept om meer en zelfs de gebroeders Brouwers gaan het podium op om het publiek op te jutten om naar een ‘bis’- nummer te schreeuwen.
En wat doe je dan als band? Je speelt gewoon nog een lekker nummertje weg met ‘Let Me
Baby’. Maar dan is het toch echt gedaan, een mooi optreden van Texas Cannonballs en Dave Herrero. We hebben weer wat na te praten tijdens de terugreis naar Limburg.Die ‘gasten’ van Brouwers krijgen het toch maar iedere keer weer voor elkaar om toppers naar het nietige Vlierden te lokken. Chapeau mannen… “go further with these great gigs and bands”

Bron: Bluesbreeker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.