Rootsville: JP Soars & The Red Hots feat. TC Carr

Ze, en dat zijn de gebroeders Theo en Martin Brouwers van ‘Keeping The Blues Alive’ te Vlierden (NL) hadden een beetje hun kalender overhoop moeten halen maar dit konden ze moeilijk aan hun laten voorbij gaan. De aanbieding om JP Soars and The Red Hots hier op hun podium te krijgen was te aanlokkend. Dus de wagen in en naar het voor mezelf het vriendelijkste deel van Nederland.
JP Soars en zijn Hot Reds komen uit Florida en behaalde in 2009 nog een prijs met zijn album ‘Back Of My Mind’. Het is niet dat deze JP Soars hier ieder jaar te zien is dus konden en mochten we deze kans niet missen. Super was nog dat hij als toemaatje een extra guest mee naar Vlierden bracht in de persoon van TC Carr. Wel al van gehoord maar nog nooit horen spelen en na vanavond is dit zelfs een spijtig euvel te noemen. TC Carr is een ‘harper’ die al onmiddellijk indruk op me heeft gemaakt.

Het werd een avondje gevuld met heerlijk West Coast Swing perfect afgewisseld met indrukwekkende boogies. ‘Natural Ball’ was de opener en een feestje zou het worden hier in Vlierden. Met de swung van een T-Bone Walker werden de swingende nummers aan elkaar gerijgd en werden de danspasje hier al vanaf minuut ’1’ bovengehaald. JP Soars en TC Carr wisten moeiteloos het vocale gedeelte van elkaar over te nemen met nummers als ‘Deep In Florida’ en ‘Missin’ Your Kissin’. Verandering van attribuut bij JP en met zijn ‘cigar box’ in aanslag kregen we hier een uitgesponnen boogie waarbij TC Carr ook een beetje een Sonny Terry uit zijn bluesharp wist te toveren…

Met het ophitsende ‘Train’ was ondertussen iedereen hier zodanig opgehitst dat we moeilijk konden geloven dat de eerste set er al op zat en….vertwijfelend keek iedereen op dat deze JP Soars and The Red Hots dachten dat hun werk er hier op zat. Kleine directievergadering op het podium met Theo, Martin en de band en het euvel was vlugger verholpen, dan het was ontstaan.
Een kleine pauze waarna ze terug begonnen met een hallucinante uptempo boogie waarbij we haast geloven dat de ‘Hellecasters’ hier ten tonele verschenen waarna eventjes werd teruggegrepen naar een ietwat rustigere blues met ‘The Backroom’. Na de heerlijke shuffle ‘I’m Your Maintance Man’ van TC Carr kregen we een pracht van instrumentaaltje dat me deed terug denken aan ‘What a Wonderful World. Nog eentje van Sonny Rhodes en terug naar de ‘cigar box’ voor het country bluesje ‘Baby, Where Did You Sleep Last Night’ Op het einde kregen we nog hun versie van ‘Norwegian Woods’ van The Fab Four en besloten we maar terug naar België te gaan afzakken. Zelden zo een feestje meegemaakt van begin tot einde en heerlijk genoten van JP Soars en TC Carr en natuurlijk ‘The Red Hots’…tot 15 november voor The Texas Cannonballs met Dave Herrero.

Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.