RECENSIE: The Rhythm Chiefs

Rhythm Chiefs

De flyer prijkte al geruime tijd op het prikbord, zondag 28 dec. Rhythm Chiefs bij KTBA.nl de meeste van deze optredens van KTBA zijn op zondagmiddag en beginnen om 16.00 uur dus na zo/n optreden hoef je niet direct je nest in te duiken …

Bij aankomst stonden Dusty Ciggaar en Danny van ’t Hoff buiten in de sneeuw nog vlug even stevig aan een sigaretje te zuigen alvorens zij het podium betraden. Buiten nog even staan te praten, en kreeg daar een antwoord op mijn vermoeden nl. ik vroeg aan Dusty of ze met een nieuwe cd bezig waren ? Omdat het even rustig was geweest rond de Chiefs, wel is zo dat er in maart een cd uitkomt van het optreden dit jaar in het North Sea Jazz cafe met Ian Siegal. Maar het nieuwe schijfje van de Rhythm Chiefs(of Electric Band ) zal rond november 2015 gepresenteerd gaan worden. Hun debuutalbum in 2008 Ships Off Wonder was al een uniek schijfje (zeker gezien hun leeftijd destijds ).

Ook heel misschien nog met een nieuwe zanger ! Maar dit zal nog blijken tegen die tijd. Ze maakte mij wel nieuwsgierig we zullen zeker nog een paar maanden geduld moeten hebben. Terug naar hun optreden in Vlierden, vaste bezoekers zijn daar nogal verwend zeker wat bluesrock betreft , het was voor sommigen even wennen aan het genre van de Chiefs ; rock&roll -country -bluegrass- jazz en zelfs funk , wat zeer afwisselend is en daardoor ook wel spannend maakt voor mij althans , tijdens een nummer was het zelfs muis stil en dan pas voel je wat een gitaar speler probeert te zeggen of over te brengen met zijn instrument, wisselende reacties van het publiek, dat hou je altijd.Even een ode aan Willie Nelson die naar Dusty’s zeggen deze dag jarig zou zijn maar zijn geboorte datum is 30 april.. .

Dusty Ciggaar was al op jonge leeftijd een gitaarwonder en is het nu nog. De Rhythm Chiefs begonnen en eer je het in de gaten had was het afgelopen, jammer ik had maar wat graag twee sets willen horen.Maar na afloop van een lange set kwamen ze toch nog even terug en ik weet niet of ze een nummer speciaal hadden ingestudeerd als afsluiter, maar in dat nummer zaten wel dertig deuntjes en stukjes die bijna voor iedereen herkenbaar waren en in een tempo dat bijna niet te volgen was,zelfs niet door Danny en Rafael en het aanwezige publiek. Deze Rhythm Chiefs hebben veel in hun mars , enig puntje wat ik ze zou willen aanraden is iets meer contact met het publiek te gaan maken. Danny eens een keer helemaal uit zijn dak willen zien gaan met of tijdens een bas solo. Het hoeft ook geen overdreven show te worden, ik denk dat ik niet alleen deze mening deel. Maar het belangrijkste van deze zondagmiddag was dat het toch maar weer een geslaagde middag was.

De volgende optredens van Keeping The Blues Alive.nl 2015 prijken alweer op het inmiddels een en al gat prikbord!
Memo Gonzalez Band zondag 25 januari -16.00 uur.
Doghouse Sam & his Magnatones – 22- februari 16.00 uur
Shawn Pittman Band – 29-maart 16.00 uur.
Ik wens iedereen een gezond 2015 toe en tot eind januari ?.. of eerder ?

bron: www.bluesbreeker.nl