Recensie: Robbert Fossen en Peter Struijk Band zetten De Toegift op zijn kop

Robbert Fossen en Peter Struijk Band

Op zondag 24 november om 16.00 uur presenteerde de Blues Brothers Brouwers onder de noemer KEEPING THE BLUES ALIVE alweer hun 4e blues feestje samen met hun groeiende groep fans . Keeping The Blues Alive is nu al een succes volgens de vele bekenden die ik daar heb ontmoet.

Deze zondag middag was de eer aan Robbert Fossen en Peter Struijk Band die er wel een heel mooi optreden van maakte . Ondanks dat Robert Fossen een beetje zijn stem was kwijtgeraakt in Belgie verliep deze middag wel heel gesmeerd ! mag ik wel zeggen .

Bekende nummers van Muddy Waters (“Can’t Be Sastisfied” )en natuurlijk van Magic Slim ( “Way Down”). kwamen voorbij . Robbert stond ook even stil bij het overlijden van zijn grote meester Magic Slim dit jaar . Voor zijn overlijden en tijdens zijn ziekenhuisopname heeft hij zijn grote voorbeeld nog mogen vervangen . Een groot verlies alweer in de blueswereld . Ook zijn Robbert ( best vocals ) en Peter Struijk( best guitar ) genomineerd door de Dutch Blues Foundation voor de Dutch Blues Awards waar nu nog op gestemd kan worden ( zie www.dutchbluesfoundation.nl) .

Peter Struijk die eveneens een groot liefhebber is van de Old School Chicagoblues stijl en daar ook een grote bekende als vriend heeft in die grote blues stad Chicago nl; James Yance Jones alias “Tail Dragger” geboren in Altheimer, AR in 1940 deze zanger werkte mee aan Peter zijn eerste debuut album Human Ways uit 2009 . In Maart 2014 zal Tail Dragger met de Robbert Fossen & Peter Struijk Band weer in De Toegift in Deurne te zien zijn . Het gitaarspel van Peter Struijk is vind ik wel te vergelijken van Bob Margolin , maar dat vind ik . Peter is ook gegroeid hij heeft en doet meer met zijn publiek en krijgt hierdoor ook weer feedback van het publiek dat zijn gitaarspel weet te waarderen . Maar we praten over een band en daar zitten ook twee kanjers bij en dat zijn Jan Marcus op bas en Eduard Nijenhuis op drums beide werkten ook mee aan de cd Clubbing 2013 . Deze heren allen samen zorgden ervoor dat allen aanwezigen met een tevreden goed gevoel , en weer een mooie zondagmiddag met nog een avondje voor de boeg huiswaarts keerden.

Het zit er bij de meeste bezoekers al in geprent op 29 december zal Bas Paardekooper & the Blew Crue het podium van het Muziekcafé De Toegift gaan betreden en zal de blues weer door het hele mooie en groot Cultuur centrum te voelen zijn .

Bron:Bluesbreeker.nl

Kijk hier voor filmpjes van dit concert!