RECENSIE: Keeping The Blues Alive Special!

Keeping The Blues Alive Special met: Ragtime Rumors, Farstreet en Howlin’ Stone
Het was afgelopen zaterdag weer gezellig in Vlierden tijdens de Keeping The Blues Alive Special, jullie zullen onderhand wel zeggen.. ja ja het is iedere keer gezellig. Maar gelukkig heb ik alle aanwezigen achter mij staan. Het was speciaal zowel de drie bands, de prijs van zeven euro vijftig, de bitterballen, de special guests, de jam sessie, de nieuwe cd van Howlin’Stone, ,Slow Blues In A” die zeer de moeite waard is .

Eigenlijk vind ik het jammer om iets te beschrijven wat geweest is en ik moet vertellen hoe leuk het eigenlijk is geweest, beter is het om het zelf een keer live mee te maken daar in Vlierden! Maar even terugblikken op die zaterdag die van start ging met de Ragtime Rumors ; de uit vier man bestaande band ; Tom Janssen gitaar en zang (Howlin’Stone ) Rob,, Kick gitaar” maar door omstandigheden werd vervangen door Thimo Gijezen gitaar (Howlin; Stone ) Sjaak Korsten drums ( o.a Reno’s Rumble) en Huub Steegmans upright bass. De muziek die ze maken is een mix van Ragtime, swamp blues, western en hillbilly voor mij en meerde bezoekers een verrassing, deze stijl hoor je niet veel in Nederland. Ze gaan ook van start met het nummer Ragtime Rumors, gevolgd door o.a Folsom Prison Blues, 16Tons, Ragtime Miljonaires, Ik had nog gehoopt dat ze Day After Day zouden spelen maar daar heerst een vloek op volgens Tom Janssen!. En tegen het einde van de set.. ja ja een meezinger La La La Blues ik meen van,of ook door Pokey La Farge gezongen, dat liedje blijft in je hoofd spoken, en niet bij mij alleen want rond 13.30 uur hoorde ik het nog! Sugabe, Sugabe.. gaat het door de zaal, en na wat gerommel toveren ze nog ergens een nummer vandaan.. schrik niet.. een nummer uit de Lyon King ? Titel weet ik niet meer , maar weet wel dat het zelfs goed was om aan te horen!

FarstreetDe volgende band staat weer klaar en is geen onbekende voor velen in de zaal en de vaste bezoekers van KTBA. Ik hoor al roepen de huisband van de KBTA! Net als Howlin ‘Stone, maar wij weten wat ze in hun mars hebben. Huisband of niet. De liefhebbers van o.a. Walter Trout, en Garry Moore kwamen weer aan hun trekken. Zo af en toe en lekker slow instrumentaal nummer en dan zie je al enkele koppels wat dichter bij elkaar kruipen, en een paar dames met de ogen dicht genietend voor het podium van o.a Parisiene Walkways van Garry Moore . Zelfs als een snaar het begeeft maakt het voor Jasper Verstraaten niks uit om met de vijf andere door te spelen zonder dat het publiek het in de gaten heeft. Ook bij Farstreet een invaller, op drums zit Keith Pistorias ipv Anthonie Buurman. Op bass gitaar Ad Prinsen. Jasper zette zoals gewoonlijk een mooie set neer, en dat de broers Brouwers genoten zag je, zeker die ene die bruist van de muzikale energie. Groot applaus was ook terecht voor Jasper en zijn band Farstreet.

Als derde en laatste band Howlin’Stone ook al meerdere keren te zien en te horen op de concerten van Keeping The Blues Alive.
howlin StoneBij ieder optreden dat ze geven zit er vooruitgang in deze jonge band, en dat is goed. De nieuwe cd die wat vertraging had opgelopen was er ook deze avond!! Martin Brouwers van KTBA heeft een groot aandeel gehad in het laten persen van dit moet ik zeggen prachtig cd’tje van Howlin’Stone ,,Slow Blues In A ” . Wat ik inmiddels diverse malen gedraaid heb, zeer zeker de moeite waard om het aan te schaffen. Vaste bassist van H’Stone Thimo Gijezen die al eerder meespeelde bij The Ragtime Rumors moest verstek laten gaan en werd vervangen door bassist Jules van Bussel (Reno’s Rumble ). Ook had Howlin’Stone special guest harpist Reno Sharif uitgenodigd om enkele nummers (ook op de nieuwe cd trouwens ) mee te blazen en eerlijk gezegd niet onverdienstelijk.En om de woorden van Martin Brouwers te gebruiken, de emotie en intensiteit spatte van deze maar ook van de andere bands af. Ook hier Tom Janssen vocals, gitaar, Daan Geerlings gitaar, Juliën Rapmund drums, en al vernoemd Jules van Bussel op bass. Natuurlijk werden er ook nummers gespeeld die op het nieuwe schijfje staan, Love Breaks you down, Flying Home enzv.

Het einde van deze avond begint in zicht te komen.. dachten we!! Nee hoor, Tom vraagt of er nog muzikanten zijn in de zaal, en Reno Sharif, Jasper Verstraaten, Sjaak Korsten en zelfs Paul Voestermans van Reno’s Rumble betreden het podium en meestal word het dan laat maar vooral dat jammen heeft altijd iets tenminste bij mij , je ziet dan hoe dat muzikanten elkaar de ruimte geven om ieder hun eigen interpretatie te geven aan en tijdens een nummer geweldig was het. Maar aan al het goede en mooie komt toch ook een einde, maar alle eer en credit aan de Familie Brouwers, ja ook de dames en dochter , zaal Thijssen en personeel, en natuurlijk de geluidstechnici, en een mooi publiek! Wat toch de ingrediënten zijn van een mooie avond.. en dat was het … alweer!.

En dat Theo & Martin Brouwers niet stil zitten bewijst dit toekomstig programma.

28 -12 -2014 RHYTHM CHIEFS – AANV. 16.00 UUR
25 -1 -2015 MEMO GONZALEZ & BAND 16.00 UUR
22 -2 -2015 DOGHOUSE SAM & HIS MAGNATONES 16.00UUR
29 -3 – 2015 SHAWN PITTMAN BAND 16.00 UUR
26 -4 – 2015 BLUESFESTIVAL. 2015
31 -5 – 2015 JOHNNY MASTRO & MAMA’S BOYS 16.00 UUR.
Dit kan je alvast noteren!! op de nieuwe kalender..

Bron:Bluesbreeker.nl