Nick Moss Band & Victor Wainwright Reviews

REVIEW ROCKTIMES:

Nick Moss Band feat. Dennis Gruenling/Victor Wainwright & The Train – Konzertbericht, 20.10.2019, Zaal Thijssen, Deurne-Vlierden (NL)
Von Joachim ‘Joe’ Brookes
Künstler: Nick | Moss Band, Victor | Wainwright
Musikstil: Blues, Blues Rock Location: Keeping The Blues Alive.nl, Zaal Thijssen Deurne-Vlierden (NL)

Der Verein Keeping The Blues Alive.nl eröffnete die neue Konzertsaison mit gleich zwei angesagten amerikanischen Bands: Nick Moss Band feat. Dennis Gruenling sowie Victor Wainwright & The Train.
Der in Chicago geborene Nick Moss kann auf eine bisher ereignisreiche Karriere zurück blicken. Mitte der Neunzigerjahre zupfte er den Bass bei der Legendary Blues Band und beim Wechsel in Jimmy Rogers’ Band wechselte er zur Gitarre.
Mehrmals wurden Alben für den W.C. Handy Award nominiert. Für diese Auszeichnung, später Blues Music Award genannt, wurde “Here I Am” 2013 in den Kreis der Auserwählten gestellt.
Bis 2008 firmierte er unter dem Bandnamen Nick Moss And The Flip Flops.
Gemeinsam mit dem Harper Dennis Gruenling erschienen The High Cost Of Low Living (2018) sowie “Lucky Guy” (2019).

Victor Wainwright, geboren Anfang der Achtzigerjahre, hat sich nicht nur dem Blues sondern auch dem Boogie Woogie verschrieben. Er stammt sozusagen aus einer Musiker-Familie, denn sowohl seine Eltern, als auch sein Großvater Jesse…>>LEES VERDER>>>> 


REVIEW BLUESBREEKER:

Seizoensopening KTBA
Zondag 20 oktober 2019 Zaal Thijssen, Vlierden
Seizoensopening 2019-2020 KTBA

Foto’s: Wil Wijnhoven
Tekst: Wil Wijnhoven

Ook voor KTBA in Vlierden is het concert seizoen begonnen en hoe! Zondag 20 oktober hebben de gebroeders twee bands gestrikt die menigeen al zal kennen. Te beginnen met Victor Wainwright & The Train en daarna Nick Moss Band featuring Dennis Gruenling. Niet de minste zul je zeggen en daar heb je dan volkomen gelijk in en dat heeft ook geresulteerd in een druk bezochte bluesmiddag in cafe-zaal Thijssen.

Victor Wainwright zullen velen kennen als toetsenist in de band Southern Hospitality maar misschien ook met zijn eigen band. Ruim 50 kg minder aan de haak zit hij, als frontman, midden op het podium. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen omdat Victor veelvuldig mooie bluessoul nummers in zijn repertoire heeft opgenomen. Een nummer als ‘Don’t Past Me By’ van Sean Costello is daar een fraai voorbeeld van.
Helaas, maar weinig van dat alles, het gaat meer richting de jazz en soms een tikkeltje psychedelische blues en veel ruimte is er voor boogiewoogie met een barrelhouse achtige stijl. Naar mijn idee is dat net teveel van het goede en daar zit ik eigenlijk niet zo op te wachten.

Dat neemt niet weg dat we geen goed optreden gezien hebben, verre van dat. Het was een uitstekend optreden met hier en daar toch enkele fraaie songs zoals de opening. Een nummer dat nog niet is uitgebracht en eigenlijk nog niet tot in de perfectie is gecomponeerd. Vandaag wordt het als een soort try-out gespeeld om van het publiek een reactie te ontlokken en die was positief. En zelfs een hilarische song zoals ‘King Of Swing’, een nummer uit de Disneyfilm ‘Jungle Book’ passeerde….>>LEES VERDER>>> 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.