KeepingTheBluesAlive.nl in het Weekblad voor Deurne!

Liefhebbers zoeken liefhebbers voor Keeping the Blues Alive

DEURNE – De vakanties zijn bijna achter de rug en de energie bijgetankt. Initiatieven starten op om van het komende jaar weer iets moois te maken. Als het aan Theo en Martien Brouwers ligt gaat dat in elk geval een keer in de maand op zondagmiddag gebeuren in muziekcafé De Toegift in het cultuurcentrum in Deurne met concerten onder de noemer Keeping the Blues Alive.

Het idee is simpel. Theo en Martien organiseren het programma en de bands, het cultuurcentrum faciliteert en liefhebbers van de blues worden lid van de vereniging keepingthebluesalive.nl om de concerten financieel mogelijk te maken. Zaterdag 31 augustus ’s avonds is de aftrap in het cultuurcentrum met een speciaal gratis optreden van Sugar Boy and the Sinners.
De vereniging is een vorm van crowdfunding. Het idee voor de bluesconcerten ontstond dit voorjaar bij ccd-vrijwilliger Theo Brouwers (61), evenals zijn broer Martin (65) een rasechte liefhebber van blues en live muziek. Het concert van de Neil Youngcoverband in het ccd in februari was de aanleiding. Theo: “Het was fantastisch. Het publiek, de sfeer, de hele entourage. Ik dacht, daarvan moeten we meer hebben in Deurne. Maar hoe steken we dat in elkaar.” Het idee liet hem niet los en kwam in een stroomversnelling toen hij samen met Martin in mei het Moulin Blues in Ospel bezocht. Martin zit professioneel al zijn hele leven in de muziekbranche en was aangestoken door het enthousiasme van zijn broer.
Op Moulin Blues werden als vanzelfsprekend contacten gelegd met festivalorganisatoren en bands. Het idee van Theo groeide uit tot een plan met perspectief, dat de broers besloten samen op te pakken. Het overleg met directeur Maarten van de Kerkhof van het ccd, die vanaf het eerste begin bij het idee betrokken was, mondde uit in een samenwerking waarin iedereen zich kon vinden. Het resultaat is nu een bijna geheel rond jaarprogramma met live muziek met blues in al haar facetten en kwaliteit. Theo: “Een programma met topbands, die menigeen met de oren zal doen klapperen. Inclusief enkele Amerikaanse bands. We nemen geen genoegen met minder. Als we de bluesliefhebber willen interesseren, zullen we wel goed voor de dag moeten komen. En daar gaan we voor.”
Zijn broer is minstens zo enthousiast. Martin: “Nou moet je niet denken dat we over ‘een nacht ijs’ zijn gegaan. Onze eigen behoefte is onze drijfveer, maar we hebben contacten gelegd en genetwerkt en een degelijk plan op tafel gelegd. De bands reageren enthousiast. Nou komt ’t er op aan om ook de liefhebbers aan ons initiatief te binden. Dat moet niet moeilijk zijn. Ik wil wel alvast kwijt dat we bijvoorbeeld voor zondag 10 november The Atomic Road Kings, op toernee in Frankrijk, hebben kunnen vastleggen voor een optreden in het ccd. Wel op zondagmiddag, maar bij wijze van uitzondering een keer niet op de laatste zondag van de maand. Verder zijn er ver gevorderde plannen voor een Bluesfestival op Koningsdag 27 april 2014.”

Keeping the Blues Alive
Om de vereniging keepingthebluesalive.nl en de maandelijkse concerten op zondagmiddag te promoten, treedt op 31 augustus niemand minder dan de succesvolle band Sugar Boy and the Sinners op in het cultuurcentrum. Voor een keer op de zaterdagavond. Een voorproefje van wat er komen gaat. En de toegang is deze keer gratis.
Er zal ook informatie beschikbaar zijn over de opgerichte vereniging en het bluesprogramma voor het seizoen 2013-2014. De vereniging keepingthebluesalive.nl werkt als volgt. Voor een contributie van 50 euro per jaar kan men lid worden. Leden krijgen korting op de entree voor de maandelijkse concerten en verdienen daarmee als het ware hun ‘inleggeld’ terug.
Ter ondersteuning van het initiatief geeft het cultuurcentrum zelf leden bovendien 50% korting op de entreeprijs voor concerten in het ccd-programma 2013-2014. Maarten van de Kerkhof: “We juichen dit initiatief toe en werken er graag aan mee. Het is een van de positieve ontwikkelingen die voor de komende tijd bij het ccd op de rol staan.”

Bron: Weekblad voor Deurne