Giles Robson Band (Review Rootsville)

 

Giles Robson Band (UK)

Keeping The Blues Alive – Vlierden (NL)

2016, november 20
organisation: Keeping The Blues Alive
artist: Giles Robson Band
review & photo credits: Freddie
© Rootsville 2016

 

Met Doug Deming samen met Big Pete hadden ze hier in Hotel Thijssen vorige maand een klepper van formaat en daarmee wil ik bedoelen dat dit nu eens mijn ‘ding’ was. Ik ben benieuwd of ik met Giles Robson & Band ook nog zo hoog zal oplopen en dus laat ik na de obligate begroetingen het woord aan deze Brit.

rootsville-giles-robsonDe ‘Brexit’ is deze Britse harper blijkbaar goed bevallen want na Blaublues en Ridderkerk is hij nu ook te gast bij ‘KTBA’ van de Brouwers Brothers. De mosterd ging deze Giles Robson halen bij iconen als Little Walter en Sonny Boy Williamson en daarmee zit hij in goed gezelschap. Uiteraard kan hij het niet alleen meester en laat hij zich begeleiden door zijn band Andy Knight, Jeff Walker en Darren Crome aka The ‘Bearded’ Aces ;-). Uiteraard staat zijn recent uitgekomen album ‘For Those Who Need The Blues’ in de kijker vandaag.

Voor diegene die dachten dat in de UK alleen Paul Lamb iets betekende moet na vandaag wel onmiddellijk zijn mening gaan herzien want wat deze Giles Robson hier vandaag in Vlierden liet horen is sterk, zeer sterk. Ook zijn band is van een zeer goed niveau en ze laten zich niet op een foutje betrappen. Zeg maar gerust dat we hier het betere ‘smoelwerk’ te horen hebben gekregen en dat we van deze harper nog gaan horen.

rootsville-giles-robson-1De lokroep naar ‘Sarah Lee’ deed de zaal al dadelijk meeleven al kregen we deze dame dan ook weer niet te zien. Stevig harmonica werk met kennis van zaken met daarbij heerlijke gitaarifjes van Andy Knight. Na enkele sterke momenten mocht de band eventjes uitrusten en kwam Giles Robson aandraven met een beetje ‘folk history’ over zijn instrument incluis enkele deuntjes die iedereen nog wel kende. Aansluitend zou Giles zijn kunde op de Mississippi saxofoon nog eens extra in de verf weten te zetten met het nabootsen van een treinreisje, only not the Orange Blossom Special…

Met als voorbeeld een Sonny Boy Williamson kan en mag deze uiteraard niet ontbreken en zelfs een Muddy Waters met ‘Just For You’ wordt hier door de menigte best gesmaakt. Nummers als ‘Where You Been’ krijgen hier door het betere harpwerk een andere dimensie toegemeten en is bassist Jeff Walker alom aanwezig. Na ‘A Walter Shade Of Blue’ krijgen ze er hier maar niet genoeg van, of om met een nummer van Giles Robson te besluiten…that’s summa that good stuff, en daarbij moeten we nogmaals toegeven dat Theo en Martin een goede neus hebben en moeten wij weerom in alle schaamte toegeven dat het niet altijd grote namen hoeven te zijn…

rootsville-giles-robson-2rootsville-giles-robson-3rootsville-giles-robson-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.