The Rhythm Chiefs


Evenementgegevens


Ze worden wel de jongste bluesband van Nederland genoemd maar zijn dat stadium met hun 16, 17 en 18 jaar misschien wel ontgroeid. Het leidt echter geen twijfel, dat de in 2003 opgerichtte Rhythm Chiefs uit Dordrecht, hun instrumenten al bovengemiddeld beheersen en wel op een manier waar menig volwassen muzikant alleen maar van kan dromen. Het is niet ondenkbaar dat dit trio de meest getalenteerde jonge rootsact van de Benelux is, of zelfs daarbuiten. Wat muziekstijlen betreft, gaat het inmiddels ook veel verder dan slechts blues, want er worden o.a. elementen uit country/bluegrass, rock ’n roll/rockabilly, funk en jazz aan hun sound toegevoegd.

Stuk voor stuk zijn deze jonge kerels zeer talentvol. Gitarist/zanger Dusty en bassist Danny volgen een MBO opleiding tot muzikant/producer en drummer Raphael volgt sinds september 2007 een opleiding aan het Rotterdam Conservatorium. Meest in het oog springend is de 16-jarige frontman Dusty Ciggaar. Op 14-jarige leeftijd schreef hij zich in voor de prestigieuze SENA Guitar Awards en werd uitgeroepen tot winnaar in alle leeftijdscategorieen.
Ook was hij al te gast bij TV programma’s als “Villa Life” (VPRO) en bij Jetix.
In het mei 2007 nummer van lifestyle magazine “Living” werd een artikel aan Dusty gewijd, waarin hij als opkomend gitaartalent werd gepresenteerd.

De band deed inmiddels diverse radio shows, waaronder “De Smet Live” en heeft al vele optredens in binnen- en buitenland achter de rug, waaronder festivals als Antwerpen Blues, Culemborg Blues, Brielle Blues en het Big Rivers Festival.
Steevast met mensen in het publiek, die elkaar hoofdschuddend aankijken vanwege de muzikale kunsten van deze jonge kerels.
In 2007 deden The Rhythm Chiefs een tour door Polen, waar zij ondermeer optraden in Wroclaw op het “Thanks Jimi Festival” voor 17.000 bezoekers en vele anderen, die het evenement via internet volgden.

In 2006 werd de aandacht getrokken van Cool Buzz, dat de band na een aantal optredens te hebben gezien, een contract aanbod in 2007, hetgeen leidde tot opnames in de Silvester Studio van Erik Spanjers in oktober en november van dat jaar.
Het debuutalbum “Ships Of Wonder”, dat bestaat uit eigen werk, aangevuld met een cover, verschijnt in de eerste week van maart 2008. Productie was in handen van Mischa den Haring (T-99).

The Rhythm Chiefs, een niet te missen act…..

Line up: Gitaar en zang: Dusty Ciggaar / Bas: Danny van ’t Hoff / Drums: Rafael Schwiddessen

Album: Ships Of Wonder (CLBZ 022)

Distributie: Sonic Rendezvous