Rusty Zinn & EU Blues All Stars


Evenementgegevens


 

5-rusty-zinn-eu-all-stars-kleur-promo

Bio Rusty Zinn:

Rusty Zinn werd geboren in Long Beach, California en groeide op in Santa Cruz. Op 15 jarige leeftijd maakte hij kennis met de blues toen zijn broer hem enkele elpees van Muddy Waters en Howlin’ Wolf liet horen.
Gefascineerd door de stijlen van Jimmy Rogers, Eddie Taylor en Luther Tucker, begon hij op 17 jarige leeftijd gitaar te spelen. Luther Tucker speelde een centrale rol in de ontluikende carrière van Rusty Zinn. Het enthousiasme en de intensiteit waarmee hij speelde maakte zo’n grote indruk op Luther, dat hij de jonge gitarist onder zijn vleugels nam en met hem muzikale ideeën en live-ervaringen uitwisselde.
Ondertussen kreeg hij vlug bekendheid door zijn optredens in diverse blues bands uit de Bay Area (San Francisco). Door zijn groeiende reputatie speelde hij mee in de bands van o.a. Jimmy Rogers en met Mark Hummel, waarmee hij een uitgebreide tournee maakte.

Een van de vele gigs die Rusty maakte was tijdens een speciaal concert met Jimmy Rogers en Billy Boy Arnold op het San Francisco Blues Festival. Daar ontmoette hij Kim Wilson van de Fabulous Thunderbirds, die zo onder de indruk was van Rusty’s gitaarspel, dat hij hem in 1993 uitnodigde, om in Austin zijn eerste elpee “Tigerman” op te nemen.

Via Wilson kwam hij bij Black Top Records terecht, waar hij twee solo albums uitbracht.
in 1996 kreeg hij een nominatie als “Beste Nieuwe Blues Artiest”.
Door een intensieve touragenda, kreeg hij door zijn spetterende live optredens, veel fans in de USA.
Op zondag 29 januari 2016 is hij te bewonderen bij KeepingTheBluesAlive.nl met zijn European Blues All-Stars o.l.v. Big Pete.

 

Rusty Zinn – vocal/guitar

The European Blues All-Stars:
– Big Pete – vocal/harp
– Marc Tee – vocal/guitar
– Willie ‘Wuff’ Maze – drums
– Roelof Klijn – bass

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.