KTBA Special 2018


Evenementgegevens


Bio Vega Strauss Band:
Tony Vega is een Amerikaanse blueszanger/gitarist afkomstig uit Houston. Tony speelt Texaanse blues in de traditie van Stevie Ray Vaughn en de Fabulous Thunderbirds.
Hij komt naar deze editie van de “KeepingTheBluesAlive.nl Special” met zijn Europese formatie: The Vega-Strauss Band, waarvan niemand minder dan Kai Strauss ook deel uitmaakt.
Kai Strauss is een bekende naam bij KeepingTheBluesAlive.nl. Hij is een gepassioneerde live performer met een authentiek en intens gitaarspel.
Hij heeft zijn internationale sporen ondertussen o.a. verdiend met “Memo Gonzalez & The Bluescasters” en de Kai Strauss Electric Blues All-Stars.
Line-up:
Tony Vega (USA) – guitar/vocals
Kai Strauss (D) – guitar/vocals
Henrik Poulson (DK) – bass
Mads “Tiny” Andersen (DK) – drums
Bio The Mike’s:
Monster Mike Welch& Mike Ledbetter
Het blijft bizar klinken!!! Een bluesgitarist van 37 jaar oud, die al ruim 25 jaar in het vak zit. Toch is dat wel degelijk het geval bij Monster Mike Welch. Als 11-jarig jochie werd hij ontdekt en zijn bijnaam “Monster” kreeg hij twee jaar later van Blues Brother Dan Aykroyd.
Welch heeft al flink wat cd’s op zijn naam staan en was daarnaast tot voor kort ook nog eens lid van Sugar Ray & The Bluetones.
Nu is er dus een cd, die hij samen met zanger Mike Ledbetter uit Chicago op nam. Alvorens deze zich bekeerde tot de West Side Chicago en Memphis blues stijlen, werd hij erg beinvloed door de 50’er en 60’er blues en soul muziek en verdiende hij zijn muzikale sporen in verschillende muziekstijlen zoals soul, gospel, jazz en zelfs in de opera! Hierdoor kwam Mike Ledbetter onder de voogdij van zijn mentor, Nick Moss en toerde hij gedurende 8 jaar met diens formatie als hun lead vocals en ritme gitarist.
Totdat hij op zondag 12 juni 2016 Mike Welch ontmoette tijdens een eerbetoon aan Otis Rush tijdens het drieëndertigste Chicago Blues Festival. Deze ontmoeting smaakte blijkbaar naar meer en het resulteerde in de cd ‘Right Place, Right Time’. Een album, dat een eerbetoon is aan de klassieke blues uit de vijftiger en zestiger jaren. Ze worden begeleid door een stel prima muzikanten zoals toetsenman Anthony Geraci, die behalve bij Sugar Ray & The Bluetones, onder andere bij Ronnie Earl en Duke Robillard speelde, bassist Ronnie James Weber (speelde bij Dave Myers en Kirk Fletcher) en drummer Marty Richards, die uit de jazz hoek afkomstig is. Gastoptredens zijn afkomstig van gitariste Laura Chavez en de blazers Doug James en Sax Gordon.
Voor Monster Mike Welch en Mike Ledbetter is dit album niet alleen het aanwezig zijn op de juiste plaats en de juiste tijd (Right Place, Right Time), maar ook wat je moet doen in zo’n situatie. Dus we kunnen wat verwachten tijdens deze KeepingTheBluesAlive.nl Special op zondag 22 april. Let op: aanvang 14.00 uur
Line-up:
Mike Welch – guitar/vocal
Mike Ledbetter – lead vocal/guitar
Damien Cornelis – keyboard
Mig Toquereau – bass
Fabrice Bessouat – drums

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.