Jose Ramirez


Evenementgegevens


Jose Ramirez is een 28-jarige blueszanger/gitarist die in januari 2016 vanuit San Jose in Costa Rica naar Amerika kwam.
Op dat moment had hij al meer dan 10 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de Blues-scene in zijn land.
Jose begon zijn eerste band toen hij 17 was en produceerde verschillende bluesevenementen en festivals waar hij de kans kreeg om muzikanten te ontmoeten en ermee te spelen, zoals Smokin ‘Joe Kubek, Bnois King en John Carey.
Jose organiseerde ook meer dan 3 jaar op rij Costa Rica’s enige BluesJam voordat hij naar Amerika kwam om zijn droom te volgen om “De Blues” te spelen.
In Florida ontmoette hij zangeres Lauren Mitchell en deze huurde hem in om gitaar te spelen in haar band.
Samen speelden ze op enkele van de beste Bluesfestivals in Florida, waaronder het Bonita Springs Blues Festival en Pompano Mess ‘O’ Blues Festival.
De band toerde ook door Alabama, Georgia, North Carolina, Washington DC, Ohio en meest recentelijk Chicago, waar ze de wereldberoemde Buddy Guy’s Legends speelden op 8 december 2016. Ook speelde Jose gitaar op het nieuwe album van Lauren Mitchell.
Na een jaar met Lauren gewerkt te hebben, richtte Jose zijn eigen band op, The Jose Ramirez Project, met Charles Gasper op bas (JP Soars, Chris Beard en David Shelley), Maurice Dukes op drums (Joey Gilmore en Rockin ‘Jake) en Lenard Black op hammond/piano.
Het afgelopen jaar werd Jose uitgenodigd om het podium te delen met muzikanten als
JW Jones, Bryan Lee, Marquise Knox, Anson Funderburgh, Mark Hummel, Shawn Holt en
Tom Holland.
Vanwege de nieuwe wetgeving in de USA moest Jose terugkeren naar zijn geboorteland Costa Rica, van waaruit hij momenteel verder bouwt aan zijn carrière.
Jose Ramirez heeft KeepingTheBluesAlive.nl uitgekozen als zijn springplank voor Europa en heeft gevraagd hem daarbij te helpen.
Het afgelopen half jaar is er wederzijds hard gewerkt aan de realisatie van zijn grote droom.
Op zondag 21 januari 2018 is het dan zover, dan kunnen de bluesliefhebbers kennis maken met dit bijzondere talent. Deze middag beginnen we om 15.00 uur.
We hebben namelijk een voorprogramma waarin we de Nederlandse topformatie
Mike’s Electric Mud presenteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.