DOGHOUSE SAM & HIS MAGNATONES


Evenementgegevens


Doghouse sam & His magnatones

rowdy, raw, rough-at-the-edges, down-home blues

Op alle gebied is het back-to-basics, bij Doghouse Sam & His Magnatones.
Hun blues wordt puur en rauw geserveerd….precies zoals het hoort!!! Enkel gewapend met een contrabas, drums en arch-top gitaar, weet dit trio elk publiek moeiteloos in te pakken. Ervaar tijdens het optreden zelf hoe deze gasten hun muziek met groot vakmanschap ter plaatse creëren, en je van je sokken blazen met hun geheel eigen én energieke benadering van de blues. Een aanrader van de bovenste plank!!!

Doghouse Sam & his Magnatones hebben hun sporen reeds verdiend in diverse spraakmakende bands zoals de Rhythm Bombs, Seatsniffers, the Wild Ones, TEE…
Gooi dit allemaal te samen in een stoofpot en je krijgt straffe blueskost die je laat glimlachen van oor tot oor.

In 2014 werden ze uitgeroepen tot winnaar van de Belgische Blues Challenge.

Doghouse Sam (Wouter Celis) speelt gitaar precies zoals we het graag horen : geen flashy gedoe met 20 000 noten per minuut, maar doorleefd en melodieus, soms klagend, dan weer opgewekt of bijtend, maar nooit vervelend. Sam heeft een wendbare stem, die kan schreeuwen, donderen, grauwen en fluisteren, maar immer gepassioneerd, Daarnaast is hij absoluut één van de beste harmonicaspelers van Europa.
Sam is een begenadigd songwriter en speelt zijn muziek op zo’n inventieve manier dat alle songs boeien van begin tot einde.

Bassist Jack “Fire” O’Roonie heeft gespeeld bij de Wild Ones en de Seatsniffers en behoort met zijn slapping-techniek tot de grootheden op de contrabas .

Franky Gomez, speelde eerder bij TEE, the Harmony Two Tones, en TB4Q .
Deze drummer krijgt meer uit één snare dan de gemiddelde drummer uit een heel arsenaal ketels.
Hij werd gekozen tot beste drummer van Nederland door de Dutch Blues Foundation.