Damon Fowler


Evenementgegevens


#1 Damon Fowler Group promo

Damon Fowler is een Amerikaanse zanger, gitarist en songwriter. Zijn sound is blues gebaseerd, met invloeden van country, swamp rock, R & B, en swing.

 

Fowler werd geboren in Brandon, Florida, Verenigde Staten. Zijn eerste associatie met de gitaar begon op twaalfjarige leeftijd. Inmiddels heeft hij zijn vaardigheden en assortiment uitgebreid en bespeeld hij zowel de electrische als akoestische gitaar, als ook de lap steel en de dobro. Verder is hij een formidabele slide-gitarist.
Tijdens zijn tienerjaren speelde Damon in kleine clubs in de Tampa Bay Area. Dank zij een groeiende lokale reputatie, trad hij vaak op als een support act als ook op muziekfestivals.
Zijn debuut album, Riverview Drive (1999), werd in eigen beheer uitgebracht en het materiaal was allemaal geschreven door Fowler zelf. Rick Derringer was de producent en speelde mee op de plaat. Verder waren er nog eigen releases van “Roots and Branches (2000) en het live album “Live at Skipper’s Smoke House” (2003), voordat hij in 2007 onder contract kwam bij “Blind Pig Records”.

 

Zijn laatste cd, “Sounds Of Home” dateert uit 2014 en werd geproduceerd door de meester van de swamp-blues: Tab Benoit.

 

Naast zijn solo carrière heeft hij in 2011 samen met gitarist JP Soars en toetsenist Victor Wainwright de (gelegenheids)formatie Southern Hospitality opgericht, waarvan in 2013 de cd “Easy Livin'” verscheen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.