BLUES FESTIVAL 2016


Evenementgegevens


Festival Poster 2016

 

Op zondag 24 april is het weer tijd voor de derde editie van ons festival.
Ook dit jaar zijn we te gast bij Café-Hotel-Zaal Thijssen, Pastoriestraat 20, 5756AM Vlierden (gemeente Deurne).
Hoewel kleinschalig van opzet, hebben we met de vorige edities aangetoond, dat er, vanwege de kwaliteit en originaliteit, behoefte is aan dit soort evenementen.
Ons festival heeft een terechte plaats verworven op de lijst van gerenommeerde landelijke festivals. KeepingTheBluesAlive.nl staat dan ook garant voor het presenteren van spectaculaire nieuwe buitenlandse acts, zoals Dave Herrero & Jeff Jenssen en upcoming nationaal talent.
We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om een bijzonder programma vast te stellen.
De bluesliefhebber kan deze middag kennismaken met zowel gelegenheidsbands, als formaties in bijzondere bezettingen met topmuzikanten uit binnen- en buitenland.
Wouter Celis, alias Doghouse Sam heeft speciaal voor dit festival “The Doghouse Sam Blues Revue” samengesteld, een formatie van louter Belgische topmuzikanten waaronder Stef Paglia (The Bluesbones) en Doghouse Sam zelf natuurlijk.
Dit is een KeepingTheBluesAlive.nl exclusive, aangezien dit de eerste en enige keer zal zijn dat de band in deze bezetting optreedt.
—————————————————————-
Op het hoofdpodium treden op:
 • 14.00 – 15.10 The Dynaflow, feat. “Slim Robin” van Roon, “Little Steve” van der Nat en “Fat Harry” van Dorth.
 • 15.45 – 16.55 Blind B’ & The Visionaires, o.l.v. Bart Kamp, met o.a. “Sugar Boy” Vielvoye en Richard van Bergen.
 • 17.30 – 18.40 Doghouse Sam Blues Revue, feat. Stef Paglia.
 • 19.15 – 20.45 John Clifton & His EU Blues Band, feat. The De Laat Brothers en Bartek Szopinski.
Het tweede podium wordt deze dag bezet door de Ragtime Rumours, die we al kennen van de KTBA Special in november 2014.
Met hun mix van ragtime, drunk-swing en swampblues, openen zij om 13.30 uur het festival en gaan zij tijdens de change-overs zorgen voor een verrassende invulling.
Hun bezetting bestaat o.a. uit: Tom Janssen & Thimo Gijezen, die we kennen van Howlin’ Stone en Jack Korsten van o.a. Reno’s Rumble.
Ze zullen deze middag ongetwijfeld vol trots hun nieuwe cd presenteren, uitgebracht op ons eigen KTBA-label.
Voor de bluesliefhebbers die graag willen overnachten zijn er een beperkt aantal kamers beschikbaar in Hotel Thijssen. De kosten per overnachting zijn € 30 p.p. inclusief ontbijt.
Verder is er in de directe omgeving van de zaal ruimte voor campers en ruime parkeergelegenheid.
Hotel Thijssen zorgt zoals altijd voor een uitstekende catering.
Het programma begint om 13.30 uur. En eindigt om ca 21.30 uur.
Entree: € 20 (dagkassa) en €17,50 in de voorverkoop.
Kaarten in de voorverkoop kunnen worden besteld door het sturen van een email naar info@keepingthebluesalive.nl.
Voor verdere informatie, stuur een email naar bovenstaand emailadres.

 

Band Info:

RAGTIME RUMOURS
Vanuit de Noord-Limburgse Maasdelta deze bijzondere band, die reeds iedereen verraste tijdens hun eerste optreden bij KeepingTheBluesAlive.nl op 29 november 2014. Hun genre bestaat uit een mix van ragtime, drunk-swing, swamp-blues, hillbilly en western. Onlangs werden ze op B.R.U.L. – het blues en roots festival van Limburg – nog als winnaar uitgeroepen. Onlangs verscheen op het KTBA label hun eerste cd, opgenomen in eigen beheer, in de Kink Studio van bandlid Thimo Gijezen. Op dit festival gaan ze het publiek vermaken tijdens de change-overs.
Bezetting
 • Tom Janssen (Howlin’ Stone) – gitaar
 • Thimo Gijezen (Howlin’ Stone) – gitaar, accordeon
 • Huub Steegmans – bas
 • Sjaak Korsten (Reno’s Rumble) – percussie

 

Dynaflow WideTHE DYNAFLOW 

Bassist Jan Markus en drummer Eduard Nijenhuis vormen samen een strakke, stuwende ritmesectie, die behalve een vaste plaats in de Fossen & Struijk Band, ook nog een project doen onder de naam The Dynaflow. Deze middag zijn ze de basis van een speciale gelegenheidsformatie en worden bijgestaan door de volgende Nederlandse supertalenten.
Bezetting:
 • ‘Little Steve’ van der Nat (Little Steve & The Big Beat) met zijn vurig gitaarspel dat traditioneel maar toch eigentijds klinkt.
 • ‘Fat Harry’ van Dorth (Fat Harry & The Fuzzy Licks) een veelzijdig gitarist, die geïnspireerd door innovatieve bluesmuzikanten, een eigen stijl heeft ontwikkeld.
 • ‘Slim Robin’ van Roon (Slim Robin Band) die met zijn bluesharp niet meer weg te denken is in de Nederlandse blueswereld.

Op 20 maart liet hij ons kennis maken met zijn huidige band. Speciaal voor dit festival treden zij op in deze formatie.

 Blind B Wide
BLIND B’ & THE VISIONAIRES
Blind B’ & The Visionairs is een meeslepende Rhythm & Blues band, geïnitieerd door bassist Bart Kamp, alias Blind ‘B’. Hij stelt ‘The Visionairs’ samen uit het beste wat de Nederlandse Blues te bieden heeft. Doel van Blind B’ & The Visionairs is om met puur speelplezier van hoge kwaliteit ‘de tent af te breken’. De bandleden ‘uit de pool’ grijpen met veel voldoening de kans aan om eens uit hun eigen comfortzone te stappen. Dit leidt vaak tot zeer verrassende resultaten. Niets staat vast en alles mag. Tot groot plezier van het publiek. Het repertoire staat nooit vast, eigen songs van de bandleden worden afgewisseld met ter plekke ontstane grooves. Oudere songs worden met een eigen vettige saus overgoten, vaak met een lekkere “Southern Feel”.
Bezetting:
 • Richard van Bergen (Rootbag, Peter Green Tribute, Lightnin’ Guy) – gitaar, vocals
 • Boy Vielvoye (Sugar Boy & The Sinners) – bluesharp, vocals
 • Bart Kamp – bas
 • Franky Duijndam (Sugar Boy & The Sinners) – drums

 

4 - Doghouse Sam Blues Revue WideDOGHOUSE SAM BLUES REVUE

 (feat. Stef Paglia)
Doghouse Sam (Wouter Celis) grijpt voor dit concert terug naar de bluesharp en hij laat zich bijstaan door een stel muzikanten, die allemaal “een vuist durven maken” op het podium.
Zet je schrap voor een set authentieke powerblues gespeeld met een high-energy attitude die je niet snel zult vergeten. Ze maken tijdens dit eenmalig optreden een “reis” rond oude bluesgrootheden, zoals Howlin’ Wolf, Little Walter, Muddy Waters en John Lee Hooker, kortom traditionele muziek maar gespeeld met een serieus paar kloten.
Hij verschijnt met onderstaande droom bezetting die garant zal staan voor iets speciaals.
Bezetting:
 • Wouter Celis (The Rhythm Bombs, Doghouse Sam & His Magnatones) – vocal, bluesharp, gitaar
 • Stef Paglia  (The Blues Bones) – gitaar
 • Patrick Indestege (Rhythm Bombs) – bas
 • Toon Derison (El Fish) – drums 

John Clifton & His EU Blues Band

JOHN CLIFTON & HIS EU BLUES BAND

John Clifton is een graag geziene gast in de blueswerld. We kennen hem inmiddels allemaal van zijn optredens als frontman van de Mofo Party Band bij KeepingTheBluesAlive.nl.
Onlangs verscheen zijn solo album “Let Yourself Go” waarop hij wordt bijgestaan door een keur van bevriende, internationale artiesten. Om zijn talrijke Europese fans hiermee kennis te laten maken, heeft hij een tournee ingelast. Als begeleiding heeft hij gekozen voor een stel jonge bluestalenten, zoals de “De Laat Brothers” uit België en Bartek Szopinski uit Polen, die op het festival van vorig jaar, met zijn band de “Boogie Boys” een verrassende indruk maakten. John Clifton is bijzonder vereerd dat we hem gevraagd hebben om als headliner, deze bijzondere blues happening af te sluiten.
Bezetting:
 • John Clifton (Mofo Party Band) – bluesharp, vocals
 • Johan de Laat (De Laat Brothers)  – gitaar
 • Paul de Laat (De Laat Brothers – bluesharp
 • Renaud Lesire (o.a. Little Hook, Renaud Lesire Trio, Keith Dunn Band) – bas
 • Frank Pauwels (o.a. Howlin’ Bill) – drums
 • Bartek Szopinski (Boogie Boys) – piano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.